Buenos Aires da Costi

Portugalec je včeraj v Argentini osvojil svojo prvo zmago v Formuli E.

06.01.2015 18:27 , Artur Švarc

Dirkač Amlin Agurija je izkoristil zmedo v drugi polovici dirke in suvereno zmagal na vroči in soparni dirki. Prvih 15 krogov je bilo relativno mirnih, Buemi je vodil pred di Grassijem in Heidfeldom. A ko je Chandok tik pred menjavo avtomobila trčil v zid v 10. ovinku zaradi polomljenega vzmetenja, se je vse obrnilo. Komaj se je varnostni avto umaknil, je na istem mestu vajo ponovil tudi Buemi, ki je bil razred zase celoten vikend. Vodstvo je prevzel di Grassi, a potem samo dva kroga pozneje tudi on zaradi polomljenega vzmetenja v šikani pred tem zadel v isto ograjo kot nesrečnika pred njim. V vodstvo je prišel Heidfeld

Heidfeld se je obupno branil napadov Birda, dokler ta ni moral v bokse na prestajanje kazni zaradi ignoriranja rdeče luči pri izvozu iz boksov. Bird se je na stezo vrnil kot 12. in Heidfeld je le še povečeval prednost pred da Costo in Vergnom, dokler tudi Nemec ni moral v bokse na prestajanje kazni, tokrat zaradi prehitre vožnje.

Samo krog pred koncem je tako da Costa prevzel vodstvo, za ostala mesta na stopničkah pa so se udarili Alguersuari, Vergne in Abt. Njihov troboj je najbolje izkoristil Prost, ki je švignil mimo njih in si privzozil drugo mesto, tretji pa je bil Piquet, ki se je prebijal iz ozadja zaradi napačne strategije, ko je šel v bokse krog pozneje zaradi varnostnega avto. Četrto in peto mesto sta osvojila Alguersuari in Senna, pred Vergnom in Birdom.