Piquet dobil Moskvo

Včerajšnjo dirko na ulicah Moskve je dobil Nelson Piquet jr. In še povečal vodstvo v skupnem točkovanju.

08.06.2015 17:56 , Artur Švarc

Piquet, ki je bil v prvi štartni vrsti takoj za Vergnom, je štartal hitreje od Francoza in ga prehitel. Brazilec se je nato odlepil od zasledovalcev in 15 krogov do konca vodil za 5 sekund, na koncu pa premagal di Grassija, ki se je boril s pregrevanjem baterije, za 2 sekundi. Vergne je zadnji krog začel kot tretji, a končal kot peti. Buemi ga je prehitel kar mimo šikane, a ko mu je vrnil mesto, se Vergne ni vrnil pred Švicarja, do konca kroga pa ga je stisnil še Heidfeld.

Vergna so zafrknili že v boksih, ko je njegova ekipa e.dams narobe merila obvezni minimalni čas postanka, namesto 58 sekund so mu jih našteli 68. Prav tako je njegov moštveni kolega Nicolas Prost končal kot deveti. Prvič je bil na FE tudi Justin Wilson, ki je za Andretija na premierni dirki osvojil 10. Mesto in točko. Buemi, ki je ciljno črto prečkal kot tretji, je zaradi napačnega spuščanja iz boksov dobil pribitek 29 sekund  in padel na deveto mesto. S tem je Heidfeld osvojil tudi svoje prve stopničke v Formuli E.

Konec meseca bo na sporedu finale v Londonu, kjer bosta dve dirki, Piquet pa pred di Grassijem vodi 17 točk, še dodatnih 6 zadaj pa je Buemi.